Noi suntem ENSO

Cine suntem?

Despre ENSO

image

Formăm generația de mâine.

Fundația ENSO este o organizație non-profit, creată în 2011 de către un grup de profesioniști din domeniul IT&C. Începând cu acest an, fundația ENSO a pornit mai multe proiecte menite să ajute tinerii români în a-și afirma calitățile și a se poziționa, atât social, cât și profesional și cultural. Ne propunem ca, prin activitatea noastră, să dăm posibilitatea tinerilor de a face ceea ce simt natural, de a-și urma chemarea, într-un mod armonizat cu realitățile sociale și profesionale. Pe scurt, îi sprijinim cu resurse, mentoring, networking în a-și construi carierele cele mai potrivite, fie ca antreprenori, fie ca parte a unor echipe de profesioniști recunoscuți, fără a resimți presiunea de a părăsi România pentru a atinge aceste obiective.

Ensō (円相) inseamna “cerc” in limba japoneză și este un concept puternic asociat filozofiei Zen, fiind un simbol al iluminarii, al universului.

BUSOLA DUPĂ CARE NE GHIDĂM

VALORILE NOASTRE

image
ADEVĂRUL

Adevărul reprezintă un lucru care rămâne, lăsând la o parte orice cadru, fiind timpul, spațiul sau gândul. Adevărul nu are sfârșit, nici început, nici țări și nici limite, nici eu, nici câștigători, nici perdanți. Acesta este singurul lucru care ne conectează pe toți și ne mută lucrurile înainte. Este ceea ce ne definește drept copii.

image
ETICĂ

Cele mai bune cursuri de negociere vor sublinia întotdeauna că cea mai reușită afacere este singura afacere în care toți partenerii implicați se simt câștigători. Deși pare uneori imposibil, aceasta este una dintre valorile noastre fundamentale și cadrul pe care îl folosim zilnic. Avem know-how-ul, rețeaua și resursele de care avem nevoie pentru a construi o abordare de tip win-win, care leagă oamenii, mediul, tehnologia și ideile.

image
RESPONSABILITATE

Noi credem că cel mai bun loc pentru a începe orice este abilitatea naturală de a conduce a fiecărei persoane. Folosim cadrul etic și accentul pe adevăr, pentru a maximiza și a accentua valoarea adăugată natural a fiecărei părți, îndrumându-i pe fiecare într-o stare de spirit care se învârte în jurul a-și asuma responsabilitatea reală și naturală a acțiunilor lor. Noi conducem și livrăm proiecte în mod responsabil.

Misiunea noastră

Ajutăm tinerii pasionați de tehnologia informației să își dezvolte abilitățile

Programele noastre

Pregătim programe de învățare, aliniate zonelor de interes identificate de către tineri

Companiile

Conectăm tinerii cu companiile importante care opereaza în România.

Cum mă pot implica?

Sunt multe modalități prin care fiecare dintre noi poate ajuta. Mai jos sunt câteva dintre acestea, dar dacă vrei să ni te alături și în alt mod, te rugam să ne contactezi.

Cât poți, când poți, cum poți. Ne poți ajuta să ne continuăm proiectele și să ne îndeplinim planurile de viitor devenind devenind sponsorul unui proiect ales de tine.

Dă-ne un semn pe mail office@ensoleader.org cu subiectul “Vreau sa fiu voluntar” sau pe Facebook. Te vom contacta pentru a stabili împreună un plan de acțiune.

Vrei să ajuți la crearea viitorului în IT. Vino alături de noi, ca partener, și te vei bucura printre primii de viitorul creat.

Dacă nu e pentru tine comunitatea, poate cunoști un prieten sau un coleg interesat. Spune-i și lui.

image
12

Voluntari

45

Membri

9

Parteneri

2

Evenimente

Lucrăm pentru viitorul nostru

Misiunea Noastră

AJUTĂM TINERII PASIONAȚI DE TEHNOLOGIA INFORMAȚIEI SĂ ÎȘI DEZVOLTE ABILITĂȚILE ȘI SĂ AJUNGĂ MAI RAPID ȘI MAI DEPARTE DECÂT CREDEAU POSIBIL.

Ca profesioniști și ca oameni.O experiență de învățare alternativă

Modelul tradițional de educație, bazat pe învățarea pasivă a unor concepte și destinat unei mase nediferențiate de elevi/studenți, nu mai este capabil să pregătească tinerii pentru realitățile mediului profesional actual, mai ales într-un domeniul atât de dinamic cum este cel al tehnologiei informației. În cadrul Fundației ENSO, pregătim programe de învățare, aliniate zonelor de interes identificate de către tineri și având o importantă componentă practică, aplicată. Pe măsura creșterii nivelului de competență, tinerii sunt încurajați să participe la dezvoltarea unor aplicații software cu utilitate reală, folosind cele mai recente tehnologii cum ar fi Artificial Intelligence, Virtual/Augmented Reality, Internet-of-Things, Robotics, Mobile, etc.Învățare practică cu impact social

Fundația ENSO dezvoltă împreună cu tinerii aplicații software în domenii cum ar fi educație, sănătate, mediu. Munca mentorilor și a liceenilor/ studenților are implicații sociale, aducând o dimensiune în plus în cadrul procesului de învățare. Mai mult, în cazul în care aplicațiile respective sunt achiziționate de partenerii Fundației, banii obtinuți vor fi reinvestiți în extinderea programelor de învățare și în mentorarea unui număr cât mai mare de tineri.Dincolo de abilități tehnice

Credem cu tărie într-o abordare holistică a tinerilor ca personalități în dezvoltare. Ne propunem să adăugăm gradual o serie de opțiuni de învățare care să vină în completarea competențelor IT: Project Management, Rapid prototyping, Comunicare, Marketing, etc.O punte între tineri și companii

Ne propunem să conectăm tinerii cu companiile importante care opereaza în România, prin facilitarea participării la programele de intership, scoaterea în evidență a tinerilor valoroși în cadrul evenimentelor/ proiectelor sponsorizate de partenerii noștri și prin facilitarea obținerii de finanțări de către tinerii care își doresc să devină antreprenori.Comunitatea drept centru de gravitație

Sustinem nu doar indivizi talentati, ci ne propunem crearea unei comunitati puternice, dinamice. Tinerii pot invata nu doar despre linii de cod, ci si cum sa colaboreze, vor schimba experiente, in grup pot implementa proiecte mai complexe si, nu in ultimul rand, totul devine mai distractiv.

SUNT ALĂTURI DE NOI

Partenerii noștri