Ajutăm tinerii pasionați de tehnologia informației să își dezvolte abilitățile și să ajungă rapid, chiar mai departe decât credeau posibil.

Ca profesioniști și ca oameni.

Cine suntem?

Mentorii Fundației

Venim din domenii diferite, cu experiențe diferite, dar ne leagă pasiunea pentru tehnologie și dorința de a împărtăși din cunoștințele noastre celor din jur. Obiectivul nostru, al tuturor, este unul simplu: să îi ajutăm pe tineri să-și găsească propriul drum și să-l urmeze, indiferent de obstacole, iar noi le vom fi alături până își vor vedea visul împlinit.image

Fondator

Costin Matache

Fondatorul ENSO și mentorul care îi ajută pe viitorii antreprenori să-și păstreze vie flacăra pasiunii interioare, indiferent de obstacolele ce apar în drumul lor.

“Sunt omul care apreciază din ce în ce mai mult simplitatea. După 17 ani de corporație, am ales munca la fundație ca să pot oferi tinerilor șansa unor alegeri conștiente, a unei vieți și cariere cu sens și semnificație.
În timpul liber, mă joc cu copiii, citesc și meditez. În plus, dau sfaturi din ce în ce mai rar.”image

Director Tehnic

Bogdan Răduță

El este omul tehnic al fundației ENSO, adică mentorul care dă o formă palpabilă ideilor, dar și cel care face designul și dezvoltă produsele noastre.
Dacă v-ar întâlni față în față, v-ar spune că vă salută și v-ar întreba la ce vă gândiți și cum vă poate ajuta. Dacă aveți o problemă tehnică, pentru el există cel puțin două soluții prin care ar putea fi rezolvată.

"După aproape 15 ani de experiență, am devenit un arhitect de soluții software care utilizează cele mai noi tehnologii pentru a construi produse într-un mod rapid și fiabil.
Sunt dependent de cultura de start-up, îmi place să lucrez hands-on în crearea produselor și sunt mândru să văd și să simt cum o idee este transformată în realitate.
Sunt tatăl unui băiat de 15 ani, pasionat de sport și apreciez întotdeauna o cafea bine făcută. Îmi găsesc motivația alături de oamenii onești și pasionați de ceea ce fac. Îmi place să-mi împărtășesc cunoștiințele, dar mai ales să învăț lucruri noi.”image

Președinte executiv

Alex Olteanu

Președintele executiv al fundației și mentorul care îi învață pe copii cum să pornească o afacere. Astfel, tinerii antreprenori reușesc să ducă la bun sfârșit fiecare proiect și să îl lanseze pe piață.

“Încă de la prima interacțiune cu lumea de business și antreprenoriat am descoperit că energia unei afaceri la început de drum, emoțiile, chiar și dezamăgirile, sunt parte din împlinirea pe care o simți atunci când muncești pentru visul tău. Asta îmi doresc să simtă și tinerii care decid să-și ducă mai departe ideile, până când reușesc să construiască o afacere a lor.
Este foarte important ca viitorii antreprenori să aibă o imagine realistă și mai ales, să învețe să își seteze corect așteptările. Nu există un business de succes fără eșecuri, însă trebuie să fim capabili să le recunoaștem și să învățăm din acestea."image

Director Proiecte

Alina Matache

Alina este mentorul care se ocupa cu organizarea activităților fundației și se asigură că tinerii dobândesc și cunoștințe de management astfel încât să își ducă proiectele complexe la bun sfarsit.

“Lasand la o parte titulaturile, cam tot ceea ce am dezvoltat, profesional vorbind, inseamna schimbare: abilitatea de a face zoom in/ zoom out pentru a afla ce conteaza, credinta ca intotdeauna pot ajunge la solutii, ignorarea fricii de esec, increderea in potentialul oamenilor.
Intr-o lume ultra dinamica, ENSO este pentru mine o oportunitate de a transmite acest gen de tehnici de adaptare si de a duce la bun sfarsit, impreuna cu cat mai multi tineri, proiecte super interesante.image

Parteneriate Strategice

Dan Ștefănescu

Dan Ștefănescu îi ajută pe copii să dobândească abilități de negociere specifice fiecărui proiect la care lucrează. Astfel, tinerii antreprenori vor fi capabili să creeze relații de tip win-win între toți cei implicați în proiectele lor.

“Sunt inginerul olimpic la română. Am început cu programarea web, pasiunea pentru oameni și vorbe m-au dus rapid spre vânzări și consultanță. Călător în suflet și în viață (de curând administrator și autor la calatorinviata.ro și FB/calatorinviata.ro), în ultimii zece ani mi-am dezvoltat experiența și competențele în comunicare, strategie și managementul proiectelor complexe. Sunt tată de fată (7 ani) și de băiat (1 an), pasionat de psihologie, filosofie și fascinantul univers al minții și sufletului.
Prefer mâncarea vie, sănătoasă, ritmul așezat și respirația adâncă. Cele mai frumoase momente sunt cele petrecute alături de copii și de oameni liberi și curajoși. Adevărul și libertatea sunt cei mai de preț prieteni.”